kakava: 1 šaukšto (galite keisti į tirpią kavą, jeigu nesinori kakavos)
vanilinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šaldytos tešlos lakštus atšildome bei iškepame (180 laipsnių temperatūros orkaitėje kepame maždaug 20 minučių). Ištrauktus iš orkaitės lakštus padedame visiškai atvėsti.
2. Tuo tarpu, kol lakštai vėsta, pasiruošiame plikytą kremą. Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi. Įdedame miltus bei vėl gerai išsukame. Paskui supilame pieną, išmaišome, kad nebūtų gumuliukų bei statome ant mažos ugnies ir kaitiname, nuolatos maišydamos, kol pradės tirštėti. Įprastai kai tik kremas pradeda virti, jis iškart pasiekia reikiamą tirštumą. Tuomet nuimame indą su kremu nuo ugnies, suberiame kakavą, vanilinį cukrų bei įdedame sviestą. Išmaišome bei leidžiame kremui atvėsti.
Reklama
3. Tada iš lakštų bei kremo formuojame tortuką. Kadangi sluoksniuota tešla kepdama pakyla, tai nepabijokite prieš formuodamos tortą, lakštus suslėgti ranka, kad būtų lygesni. Ant vieno lakšto dedame maždaug trečdalį kremo, išdėliojame riekelėmis supjaustytą bananą. Vėl dedame tešlos lakštą, maždaug pusę likusio kremo. Po to, paskutinis lakštas, kremas ir supjaustytas bananas. Mėgaujamės:)
4. Pastebėjimas: Nors tortukas ir paprastas, bet tikrai ne prastas, lengvai pagaminamas ir su kavos puodeliu susivalgo labai labai greitai.
5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.