Paryžietiškas flanas (parisian flan) - pyragas su kremu

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Paryžietiškas flanas (parisian flan) - pyragas su kremu
Pamenu, kai pirmą kartą lankiausi Paryžiuje ir ragavau jo siūlomų saldėsių - makarūnsų, kruasanų ir žinoma, flano. Ir jei pirmieji du, paskutiniu metu jau nieko nebestebina ir jau net yra kiek atsibodę, tai paryžietiškas flanas daugumai vis dar yra neatrastas desertas. Rekomenduoju išmėginti. Beje, gaminant buvo naudojama 16 centimetrų skarda.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 110 gramų (550 C arba D)
    • bulvių krakmolas: 22 gramų
    • šaltas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 13 gramų
    • pienas: 24 mililitrų
    • tryniai: 7 gramų
    • druska
    Kremui:
    • 3% riebumo pienas: 550 mililitrų
    • sviestas: 15 gramų
    • cukrus: 60 gramų (+ 80 gramų)
    • vanilinio pudingo milteliai: 60 gramų
    • kiaušiniai: 70 gramų
    • tryniai: 26 gramų
    • vanilinis cukrus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į indą su peiliukais sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, miltus, krakmolą, druską ir cukrų.
  2. 2. Išsukame iki smėlio konsistencijos masės. Galima trinti ir šakute, pirštais, jeigu neturite kombaino.
  3. Reklama
  4. 3. Išplakame pieną su tryniais, supilame ant trupinių ir greitai užminkome tešlą.
  5. 4. Padedame ją į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  6. 5. Tada ant miltuoto stalo iškočiojame tešlą, ją įklojame į 16 centimetrų skersmens skardą.
  7. 6. Subadome šakute ir vėl padedame šaltai.
  8. 7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių bei naudojame ventiliatoriaus funkciją.
  9. 8. Ruošiame įdarą - pieną, sviestą ir 60 gramų cukraus sudedame į puodą ir lėtai kaitiname, kol užvirs.
  10. 9. Kitame inde suplakame kiaušinius, trynius, pudingą, 80 gramų cukraus, vanilę.
  11. 10. Užvirusį pieną lėtai ir nuolatos maišydami pilame ant kiaušinių masės.
  12. 11. Tada visą masę supilame atgal į puodą ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros, kol sutirštės.
  13. 12. Paruoštą įdarą sukrečiame į atšaldytą krepšelį ir išlyginame paviršių.
  14. 13. Kepame maždaug 40-45 minutes. Viršus gali išsipūsti ir paruduoti labiau nei mano - tai priklausys nuo jūsų orkaitės - po to jis sukris.
  15. 14. Iškepę atvėsiname maždaug valandą, o tada paliekame šaldytuve mažiausiai 3 valandoms.
  16. 15. Pjaustome ir skanaujame!
Citrininis pyragas
(1)