1. Pirmas gaminimo būdas: Puode užvirkite vandenį, įpilkite kelis šaukštus acto. Kiaušinį įmuškite į puodelį, svarbu nesugadiname trynio. Vanduo privalo vos virti. Tada kiaušinį iš puodelio labai atsargiai pilkite į vandenį. Galite šaukštu paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis. Jei norisi labai minkšto kiaušinio - virkite vos 3 minutes. Jei norisi vidutinio - virkite apie 5 minutes.
2. Antras gaminimo būdas: Imkite maistinę plėvelę bei išklokite puodelį. Ant plėvelės pilkite šlakelį aliejaus bei ištepkite, kad kiaušinis nepriliptų. Įmuškite kiaušinį bei plėvelę užspauskite. Dėkite į verdantį vandenį bei virkite. Po to išvirtą kiaušinį išimkite iš vandens bei vėliau iš plėvelės.
Reklama
3. Patiekite su skrudinta duona. Pabarstykite, jei norisi, svogūnų laiškais. Skanaus!