1. Užvirkite vandenį ir pieną su druska, dėkite į jį kubeliais supjaustytą sviestą. Kai skystis vėl užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies, energingai maišydami, kad nesusidarytų bumulėlių, po truputį berkite miltus.
2. Statykite ant silpnos ugnies, maišydami žiūrėkite, kad tešla nepriliptų prie dugno. Kai tešla pagels ir atšoks nuo puodo kraštų (po 1-2 minučių), nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 70 laipsnių C. Nuolat maišydami po vieną muškite kiaušinius. Prieš įmušdami paskutinį kiaušinį, patikrinkite tešlos tirštumą - ji turi lengvai nuvarvėti nuo lopetėlės.
3. Blynelius kepkite gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje. Masės pilkite daugiau, nei įprasta blyneliams, kad būtų storesni. Apkepkite iš abiejų pusių. Tiekite pabarstę vaniliniu cukrumi, uogiene ar sirupu.