Pomidorai savo sultyse

Ingredientai

    • kietesni išnokę pomidorai
    Taip pat:
    • druska: 0,5 litro stiklainiukui - 1 arbatinį šaukštelį druskos (0,7 indeliui - 1 šaukšteli su kaupuku)
    • česnakas: po 2-3 skilteles į 0,5 l stiklainiuką (nebūtina)
    • cukrus: po 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kvapieij pipirai: po kelis grūdelius

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atsirinkite kietesnius išnokusius pomidorus. Juos nuplaukite, viršūnėlėje aštriu peiliuku įpjaukite nedidelį kryžiuką bei nublanširuokite (aš pati tiesiog vienus mečiau į verdantį vandenį, kelias sekundes palaikius dėjau į šaltą vandenį).
  2. 2. Tuomet pomidorus nulupkite, didesnius pjaukite per pusę arba į 4 skiltis, ir dėkite į 0,5 l arba 0,7 l stiklainiukus vis paspausdamos ir užpildamos visus tarpelius, kad neliktų oro tarpų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada 0,5 litro stiklainiukui pilkite nubrauktą vieną arbatinį šaukštelį druskos (0,7 l indeliui - 1 arbatinį šaukštelį su kaupuku druskos). Taip pat dar labai tinka įdėti česnako po 2-3 skilteles į 0,5 l stiklainiuką. Dėkite cukraus po 0,5 arbatino šaukštelio ir po kelis grūdelius kvapiųjų pipirų.
  5. 4. Po to pridenkite dangteliais, statykite į puodą su šaltu vandeniu, užkaiskite ir nuo užvirimo kaitinkite 0,5 l stiklainiukus - 20 minučių, 0,7 l - 30 minučių.
  6. 5. Galiausiai pasterizuotus konservus traukite iš vandens bei užsukite tvirtai dangtelius.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pomidorų rasite: Pomidorai.
Pomidorai savo sultyse

Arūnas

Pritariu. Receptas puikus, tik mes niekad nededam cukraus. Be to, šiemet pabandėm kitokį pasterizavimo būdą- ne vandens vonelėje, o orkaitėje. Žiūrėsim, kaip išsilaikys.
Atsakyti

Lina

Labai geras receptas. 😃
Atsakyti

Lina

Labai geras receptas. Pomidorai kaip švieži.
Atsakyti