druska: 0,5 litro stiklainiukui - 1 arbatinį šaukštelį druskos (0,7 indeliui - 1 šaukšteli su kaupuku)
česnakas: po 2-3 skilteles į 0,5 l stiklainiuką (nebūtina)
cukrus: po 0,5 arbatinio šaukštelio
kvapieij pipirai: po kelis grūdelius
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių atsirinkite kietesnius išnokusius pomidorus. Juos nuplaukite, viršūnėlėje aštriu peiliuku įpjaukite nedidelį kryžiuką bei nublanširuokite (aš pati tiesiog vienus mečiau į verdantį vandenį, kelias sekundes palaikius dėjau į šaltą vandenį).
2. Tuomet pomidorus nulupkite, didesnius pjaukite per pusę arba į 4 skiltis, ir dėkite į 0,5 l arba 0,7 l stiklainiukus vis paspausdamos ir užpildamos visus tarpelius, kad neliktų oro tarpų.
Reklama
3. Tada 0,5 litro stiklainiukui pilkite nubrauktą vieną arbatinį šaukštelį druskos (0,7 l indeliui - 1 arbatinį šaukštelį su kaupuku druskos). Taip pat dar labai tinka įdėti česnako po 2-3 skilteles į 0,5 l stiklainiuką. Dėkite cukraus po 0,5 arbatino šaukštelio ir po kelis grūdelius kvapiųjų pipirų.
4. Po to pridenkite dangteliais, statykite į puodą su šaltu vandeniu, užkaiskite ir nuo užvirimo kaitinkite 0,5 l stiklainiukus - 20 minučių, 0,7 l - 30 minučių.
5. Galiausiai pasterizuotus konservus traukite iš vandens bei užsukite tvirtai dangtelius.
6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pomidorų rasite: Pomidorai.
Arūnas
Pritariu. Receptas puikus, tik mes niekad nededam cukraus. Be to, šiemet pabandėm kitokį pasterizavimo būdą- ne vandens vonelėje, o orkaitėje. Žiūrėsim, kaip išsilaikys.
Atsakyti
Arūnas
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Lina
Atsakyti