1. Iš pradžių vandenį užkaiskite su druska, cukrumi bei sviestu. Užvirkite, tada pilkite miltus bei maišykite, sumažinusios kaitrą, maždaug 30 sekudžių, kol tešla visiškai atšoks nuo puodo sienelių ir bus vienas didelis rutulys. Nukelkite nuo viryklės, palikite, kad šiek tiek atvėstų.
2. Po to po vieną muškite kiaušinius bei po kiekvieno gerai gerai išmaišykite. Tešlos tirštumą reguliuokite kiaušiniais - jeigu jie dideli turėtų užtekti 4, jei mažesni - prireiks 5.
Reklama
3. Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių temperatūros.
4. Tuomet tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu bei ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite nedidelius pyragėlius, palikdamos tarp jų nemažus tarpus. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu bei gausiai apibarstykite perliniu cukrumi. Dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 15 minučių. Cukrus turi truputį išsilydyti bei pyragėliai pasidengti dailiai rusva spalva. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Man pačiai iš nurodytų ingredientų kiekių išėjo 3 didelės skardos orinukų. Šį kartą nepatepiau kiaušiniu, dėl šios priežasties cukrus neprilipo taip, kaip reikėtų.
6. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.