Purūs lietiniai blynai

2020-07-21 Autorius Enrikos receptai

Purūs lietiniai blynai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušinių: 2
    • pieno: 200 mililitrų
    • miltų: 100 gramų
    • kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 30 gramų
    • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. atskiriami kiaušinių baltymai nuo trynių
  3. 2. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Reklama
  5. 3. Kiaušinių baltymus suplakame iki standžių putų.
  6. 4. Tada kiaušinių trynius išplakame su cukrumi bei aliejumi.
  7. 5. Į kiaušinių trynius supilame pieną bei suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  8. 6. Tešlą išmaišome iki vientisos masės, tuomet atsargiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus.
  9. 7. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol šiek tiek apskrus iš abiejų pusių. Lepinamės!
  10. iškeptis purūs lietiniai blynai
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.

Ruslanas Paulauskas

Skanu, bet iš tokios tešlos kepati blynus per visą keptuvę yra pakankamai sudėtinga nes blynas dėl savo purumo nėra tvirtas kaip lietinis ir tešla savaime nesilieja, ją reikia su šaukštu paskirstyti
Atsakyti
Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)