Pyragas su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu kremu

2017-10-28 Autorius Jurgittos receptai

Pyragas su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu kremu

Ingredientai

    Pagrindui (22 cm skersmens):
    • tryniai: 1
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kakavos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltelinis cukrus: 70 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • džiovintos slyvos be kauliukų: 250 gramų
    • pieniškas šokoladas: 200 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
    • maskarponės sūris: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Plaktuvu išplakite minkštą sviestą, trynį, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų bei kakavą. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius bei užminkykite minkštą tešlą.
  2. 2. Tuomet rankomis paskirstykite ją kepimo formoje ant dugno bei sienelių. Subadykite dugną šakute bei palaikykite šaldytuve apie 20 minučių. Kepkite 190–200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių. Atvėsinkite.
  3. 3. Įdaras: Slyvas užpilkite su karštu vandeniu, kad truputį išbrinktų (palaikykite apie 10 minučių). Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite grietinėlę bei joje išlydykite šokoladą. Masę truputį atvėsinkite bei įmaišykite maskarponę.
  4. 4. Po to ant iškepusio pagrindo sudėkite nuspaustas slyvas bei užpilkite šokoladinę masę. Stingdykite šaldytuve apie 5–6 valandas, o dar idealiau – per visą naktį, kad kremas (ganašas) gerai sustingtų. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Slyvas galima mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad kremas gaunasi ganėtinai minkštas – toks ir turi būti.
Šokoladinė cukinijų duona
(3)