Pyragas su jogurtu ir persikais

2018-10-30 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su jogurtu ir persikais

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 3
    • aliejus: 50 mililitrų
    • cukrus: 60 gramų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • jogurtas su persikais: 700 gramų
    • 35% riebumo plakamoji grietinėlė: 250 mililitrų
    • cukrus: 75 gramų
    • želatina: 23 gramų
    • virintas šaltas vanduo: 110 mililitrų
    • konservuotų persikų puselės: 2-3
    Papuošimui:
    • konservuotų persikų puselės: 4-6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet pasigaminane biskvitinę tešlą. Kiaušinio trynius atskirtus nuo baltymų išsukame su cukrumi bei iš lėto maišydamos supilame aliejų. Suberiame persijotus miltus bei kepimo miltelius, išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai įmaišome į tešlą.
  3. 3. Tada tešlą sukrečiame į aliejumi arba sviestu išteptą būtinai atsegamą kepimo formą (mano formos skersmuo 21 centimetras) bei dedame į orkaitę. Kepame maždaug 20-25 minutes (ar jau iškepęs patikriname mediniu pagaliuku, turi išlikti sausas). Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės bei padedame atvėsti (iš formos neišimame).
  4. 4. Želatiną užpilame su šaltu vandeniu bei paliekame išbrinkti. Jogurtą bei grietinėlę šiek tiek palaikome kambario temperatūroje. Išbrinkusią želatiną ištirpdome ant mažos ugnies, atvėsiname bei plona srovele maišydamos supilame į jogurtą. Grietinėlę kitame dubenyje išplakame kartu su cukrumi iki standumo, sukrečiame į jogurtą bei atsargiai išmaišome. Konservuotas persikų puseles (2-3 vnt.) supjaustome mažais gabalėliais bei suberiame į jogurto/grietinėlės mišinį, išmaišome. Supilame visą kremą ant atvėsinto biskvitinio pagrindo bei padedame į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių. Tuomet jau kremas turėtų būti apstingęs bei ant viršaus uždedame skiltelėmis supjaustytus konservuotus persikus norimu ornamentu. Dedame pyragą atgal į šaldytuvą bei laikome per visą naktį, kad gerai sustingtų kremas. Mėgaujamės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.