Pyragas su šaldytomis uogomis

2024-02-04 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su šaldytomis uogomis
Ar dar liko savo šaldymo kamerose uogų atsargų? Pas mane tai dar jų nemažai. Jei ir pas Jus ta pati situacija, rekomenduoju išsikepti pyragą su šaldytomis uogomis kartu su manimi.

Pyragas gaunasi tikrai gardus, mano vyras labai gerai įvertino ir žadėjo neštis net kitą dieną į darbą, kad per pietų pertrauką su puodeliu kavos pasimėgautų. Tačiau nutiko viskas labai paprastai - pyragas buvo toks skanus, kad buvo suvalgytas dar tą pačią dieną ir neliko nei gabaliuko.

Gamindama naudojau 26 centimetrų skersmens formą.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 180 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • grietinė: 200 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • šaldyto uogos: 3 saujų (mėlynės, raudonieji serbentai, baltieji serbentai arba kitos mėgstamos)
    • miltai: 200 gramų (+ 1 valgomojo šaukšto uogų apvoliojimui)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tada sviestą ištirpinkite ir jau pravėsusį supilkite į tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Ten pat sudėkite grietinę ir masę išmaišykite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  5. 4. Tuomet šaldytas uogas apibarstykite miltais ir įmaišykite į tešlą.
  6. 5. Po to kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Ar pyragas jau yra iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.
  7. 6. Pyragą atvėsinkite. Pabarstykite cukraus pudra.
  8. 7. Pjaustykite ir skanaukite!
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
(1)