Pyragas "zebriukas"

2018-04-16 Autorius Gabrielės atradimai

Pyragas "zebriukas"

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kakava: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus bei kepimo miltelius persijojame. Sviestą išsukame su kiaušiniais bei cukrumi.
  2. 2. Tada į šią masę po šaukštą pilame pieno bei miltų ir sukame toliau.
  3. Reklama
  4. 3. Prieš dedant į tešlą paskutinius miltus, perskiriame ją pusiau. Į vieną dalį įmaišome lašelyje pieno praskiestų kakavos miltelių. Kiekvieną dalį baigiame maišyti atskirai.
  5. 4. Tuomet apvalią skardą patepame su riebalais (jei ši nėra silikoninė), į centrą dedame po šaukštą šviesios ir tamsios tešlos, kol sudedame visą.
  6. 5. Dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame apie 50 minučių. Pats skaniausias jis valgyti, kol dar šiltas. Skanaujame!
  7. 6. Pastebėjimas: Nesigavo šį kartą jis zebrinis nei kiek, labiau jau tarsi marmurinis, bet skonis, gavosi nuostabus, todėl nusprendžiau pasidalinti receptu su Jumis. :)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai
Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno
(1)