Rabarbarų ir uogų apkepas

2017-10-28 Autorius WorldRecipes.lt

Rabarbarų ir uogų apkepas

Ingredientai

    • rabarbarai: ~250 gramų (maždaug 5 vid. dydžio lapkočiai)
    • šviežios arba šaldytos uogos: ~230 gramų (tiks avietės, braškės, mėlynės, gervuogės, serbentai ar kitos)
    • vanilės ankštys: 1 (peiliu išskutame jos viduje esančias sėklytes)
    • rudas cukrus: 120 gramų
    • apelsinų sultys: 0,5
    • sviestas: 50 gramų
    • baltas cukrus: 50 gramų
    • tarkuotos citrinos žievelės: 2 šaukštelių
    • kiaušiniai: 1
    • kvietiniai miltai: 70 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • pienas: 2-3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus nulupkite bei supjaustykite gabalėliais. Supjaustykite ir stambesnes uogas (pvz., braškes).
  2. 2. Tuomet rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsino sultimis bei vanilės sėklytėmis ir palikite apie 60 minučių, kad pastovėtų.
  3. 3. Tada orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu cukrumi, citrinos žievele bei žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinį bei plakite, kol masė tampa balkšva.
  4. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į plakinį, supilkite pieną bei dar kartelį išmaišykite.
  5. 5. Po to į kepimo indą suverskite rabarbarų bei uogų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą bei ją tolygiai išlyginkite šaukštu. Išeis plonas bei minkštas tešlos sluoksnelis, bet kepdamas jis sukietės. Dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 25–30 minučių.
  6. 6. Galite patiekti ir šiltą, ir šaltą Šis desertas nerealiai skanus šiltas su ledais. Skanaukite!
Keto varškės apkepas
(8)