Seniau labai mėgdavau gaminti varškės apkepą su ryžiais, bet visai neseniai išmėginau su makaronais ir bananais, pagal Beatos laidoje pamatytą receptą. Skirtumo didelio gal ir nesijaučia, bet vaikai tikrai liko sužavėti. Pasirinkau valgyti su grietinės ir uogų padažu, tai prie puodelio kavos, pirmasis gabaliukas tiesiog "išnyko", teko iškart dėtis antrą. Tikrai rekomenduoju pamėginti tokį gaminimo variantą!
Ingredientai
varškės: 500 gramų
kiaušinių: 4
smulkių makaronų (vermišelių): ~100-150 gramų
cukraus: 2-3 valgomųjų šaukštų
druskos: žiupsnio
bananų: 1
razinų: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tik nepirkite, geriau kelias minutes per anksti nukošti.
2. Tada bananus sutrinkite šakutės pagalba, įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų, druską, varškę ir išmaišykite.
Reklama
3. Pasiruoštą tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą.
4. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta.
5. Patiekite su mėgstamu padažu ir skanaukite!
6. Padažas: Padažą aš sutryniau blenderio pagalba iš braškių, vyšnių su cukrumi ir grietine.