Receptas: Kalėdinis meduolis

2018-12-02 Autorius WorldRecipes.lt

Receptas: Kalėdinis meduolis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukrus: 0,5 stiklinės (naudojau rudą)
    • grietinė: 1 stiklinės
    • medus: 300 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • tirpintas sviestas: 100 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • meduolių prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių (cinamonas ir gvazdikėliai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių medų pavirinkite (kol šis pasidaro skystas) bei atvėsinkite. Ištrinkite cukrų su kiaušiniais, maišydamos supilkite grietinę, medų bei ištirpintą sviestą. Tada miltus sumaišykite su soda bei prieskoniais. Įmaišykite visus skystus ingredientus. Masę supilkite į sviestu pateptą kepimo skardą bei kepkite maždaug 45 minutes iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  2. 2. Iškepusį meduolį atvėsinkite. Mėgaukitės!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Aš dar savo meduolį papuošiau vandens vonelėje ištirpintu juodu šokoladu bei pirktiniais papuošimais tortui.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau meduolių receptų rasite: Meduoliai
Morkų saldainiai su imbieru
(6)
Panna cotta su uogų padažu
(1)
Keto varškės apkepas
(8)