Receptas: Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže

2018-05-08 Autorius WorldRecipes.lt

Receptas: Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • paprikos: 1
    • konservuoti ananasai: 1 skardinės (580 mililitrų)
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • sirupas nuo ananasų: trečdalio stiklinės
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite tokiais gabalėliais, kokiais jums priimtina, jūsų fantazijos reikalas. Tada supjausčiusios išvoliokite vištienos arba bet kokiose kitose Jūsų mėgiamuose prieskoniuose bei dėkite į keptuvę kepti. Kepkite maždaug 15 minučių, tuomet sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir ananasus.
  2. 2. Kai visus tris pagrindinius ingredientus jau būsite sudėjusios į keptuvę bei iškepusios, apkepusios ar tiesiog sušildžiusios – metas padažui. Sumažiname temperatūrą bei dedame į keptuvę medų, palaukiame, kol ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui sudedame visus kitus ingredientus, išskyrus krakmolą. Pastarasis nėra privalomas – jis paprasčiausiai sutirština padažą, todėl jeigu, pavyzdžiui, mėsą tieksite atskirame mažame dubenėlyje, galima šį žingsnį ir praleisti. Tirštindami, pradedame nuo 1 valgomojo šaukšto ir likusį kiekį (1 v.š. = 3 a.š.) beriame dalimis, kas kartą išmaišydamos, kol pasiekiame norimą konsistenciją. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais. Skanaujame!
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)
Vištienos biryani - indiškas plovas su basmati ryžiais
(3)