1. Iš pradžių į virtuvinį trintuvą (kombainą) sudedame pasmulkintą žuvies filė, česnako skilteles bei pusę svogūno. Viską sumalame, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsius, sezamo sėklas, pagardiname druska ir pipirais bei sumaišome.
2. Tuomet likusį svogūną supjaustome pusžiedžiais, suberiame į keptuvę bei pakepiname minutę kitą su šlakeliu aliejaus. Paskui ant svogūnų patalo dedame kukulius, suformuotus iš žuvies faršo. Truputį pakepiname bei į keptuvę įpilame šiek tiek vandens. Keptuvę uždengiame bei leidžiame kukuliams pasitroškinti. Po kelių minučių į keptuvę sudedame konservuotus pasmulkintus pomidorus, supilame sultis nuo jų. Įberiame šiek tiek druskos. Be to, įpilame Tailandietiško saldaus čili padažo. Jo kiekis visiškai priklausys nuo jūsų skonio - jeigu mėgstate aštriau, tai šliūkštelkite jo daugiau. Galiausiai, sudedame juostelėmis supjaustytą papriką, įspaudžiame citrinos sulčių. Vėl keptuvę uždengiame bei paliekame troškintis maždaug 5-7 minutes. Keptuvę nuimame nuo ugnies, suberiame džiovintas petražoles bei išmaišome.
Reklama
3. Žuvies kukulius patiekiame su kuskuso kruopomis bei daržovėmis. Mėgaujamės!
4. Rekomendacija: Daugiau žuvies kukulių receptų rasite: Žuvies kukuliai.