Rikotos ir obuolių pyragas

2018-05-06 Autorius Skanūs kąsneliai

Rikotos ir obuolių pyragas

Ingredientai

    • rikota: 250 gramų
    • miltai: 225 gramų
    • sviestas: 115 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 200 gramų (+ 1 valgomojo šaukšto)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • rūgštesni obuoliai: 3
    • cinamonas: 0,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nulupame bei sudaliname plonomis skiltelėms, apiberiame cukrumi (vienu šaukštu) ir cinamonu.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą išsukame su cukrumi (200 gramų), mušame kiaušinius bei sudedame rikotą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į tešlą. Visus ingredientus permaišome iki vienalytės masės. Įmaišome obuolius.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 55 minutes. Patikriname mediniu pagaliuku pyrago centrą. Skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai