Saldainiai "Raffaello" | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Saldainiai "Raffaello" | Receptas

Ingredientai

    • saldintas sutirštintas pienas: 265 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 65 gramų
    • vanilės esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pieno milteliai: 4 valgomųjų šaukštų
    • traškūs vafliai: 50 gramų
    • kokoso drožlės: 200 gramų
    • lazdyno riešutų branduoliai: ~30
    • baltasis šokoladas: 100-120 gramų
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenį dedame 50 gramų sviesto, supilame saldintą sutirštintą pieną, vanilės esenciją, suberiame pieno miltelius, 100 gramų kokosų drožlių bei beveik į miltus susmulkintus vaflius, gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje bei kiek įmanoma nuvalome jų rudąjį sluoksnelį.
  3. 3. Tada iš paruoštos masės formuojame rutuliukus, į kiekvieną įspaudžiame po 1 lazdyno riešuto branduolį.
  4. 4. Po to šokoladą bei likusį sviestą sudedame į švarų sausą puodą, o jį įstatome virš kaitinamo vandens (kitaip sakant, į garų vonelę), ten pat supilame ir pieną. Kaitindamos visą laiką maišome, kol šokoladas išsilydys bei susidarys vientisa masė.
  5. 5. Tada į dubenėlį suberiame visas likusias kokosų drožles, po vieną paruoštą kamuoliuką merkiame į baltojo šokolado glaistą, iš karto apvoliojame kokosų drožlėse bei sudedame į plačią lėkštę. Statome šaldytuve, kad saldainiai sutvirtėtų. Skanaujame!
Citrininė Velykų boba
(3)
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)