Salierų druska - kaip pasigaminti ir jos panaudojimas

2023-02-17 Autorius WorldRecipes.lt

Salierų druska - kaip pasigaminti ir jos panaudojimas
Salierų druska - tai itin pikantiškas pagardas, kuris turi umami skonį. Aš pati asmeniškai labai ją mėgstu. Visą laiką gaminuosi ją pati. Ne tik, kad nėra sunku (nors šiek tiek ir užtrunka pasidaryti), bet savo gamybos man ji net skanesnė, nei pirktinė. Salierų druską galima gaminti iš salierų sėklų, saliero gumbo bei saliero lapų. Aš gaminu tiek iš gumbo, tiek iš lapų. Iš gumbo paruošta druska švelnesnė, iš - lapų stipresnio skonio bei aromato, itin gražios žalios spalvos.

Salierų druska skaninu įvairias sriubas, troškinius, kepsnius, patiekalus su kiaušiniais, patiekalus su bulvėmis, makaronus, koldūnus ir taip toliau. Panaudojimo būdas itin platus. Salierų druska patiekale suveikia tarsi natūralus skonio stipriklis. Tad nieko nelaukite ir imkitės gamybos. Tikrai rekomenduoju ir esu tikra, kad patiks! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Salierų druskai iš gumbo:
    • druska: 1,5 stiklinės
    • nuluptas saliero gumbas: 450 gramų
    Salierų druskai iš lapų:
    • salierų lapai (nuskabyti nuo lapkočių)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Salierų druska iš gumbo: Saliero gumbą sutarkuojame mandolinos tipo tarka plonais šiaudeliais.
  2. 2. Tada tarkuotą saliero gumbą gerai sumaišome su druska, sudedame masę į indą su dangčiu ir padedame į šaldytuvą trims paroms.
  3. Reklama
  4. 3. Po 3 parų įkaitiname orkaitę iki 90 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Salierų - druskos mišinį paskleidžiame ant kepimo skardos. Džiovinkite orkaitėje maždaug 2-3 valandas arba kol saliero gumbo šiaudeliai taps itin sausi bei traškūs.
  6. 5. Išimame iš orkaitės ir atvėsiname.
  7. 6. Mišinį sumalame dalimis prieskonių malūnėlyje arba visus iškart virtuvės kombaine.
  8. 7. Salierų druską laikome hermetiškame inde.
  9. 8. Salierų druska iš lapų: Salierų lapus išdžioviname džiovyklėje arba orkaitėje.
  10. 9. Išdžiovintus lapus sumalame virtuvės kombainu.
  11. 10. Ant sumaltų lapų į virtuvės kombaino indą suberiame norimą druskos kiekį ir dar kartą permalame, kol masė tampa vientisa. Druskos kiekį reguliuojame individualiai pagal savo norimą skonį. Skanaus!
Chmeli - Khmeli suneli naminiai prieskoniai | Receptas
(5)
Naminiai tako (taco) prieskoniai
(1)
Old Bay prieskonių mišinys
(2)