Šeivamedžio žiedų sirupas - peršalimo ligoms gydyti!

2020-01-26 Autorius WorldRecipes.lt

Šeivamedžio žiedų sirupas - peršalimo ligoms gydyti!
Šeivamedžio žiedų sirupas tiesiog fantastiškas! Jis daug kartų gardesnis nei pirktinis, kurį man teko ragauti.

Šeivamedžio sirupas ne tik nuostabus savo išskirtiniu skoniu, bet ir naudingas žmogaus sveikatai. Sirupas yra naudojamas peršalimo ligoms gydyti, užpuolus gripui ir kitiems virusams, bet dėl gydomųjų savybių jį ir viriau, jis labai gardus troškuliui numalšinti, su keliais gabaliukais ledukų bei skiltele citrinos. Taip pat labai skanu įpilti sirupo į desertus, pagardinti kepinius.

Jau prieš kokius metus norėjau išsivirti tokio sirupo, bet atsibudau per vėlai… Šiaip birželio pradžia yra pats geriausias laikas virti šį sirupą, tada šeivamedis žydi, tai jeigu pasiskubinsite galėsite juo mėgautis ir jūs!

Jis atgaivins karštą vasaros dieną įsimetus vandens ledukų bei pagydys šaltos žiemos vakarais. Sumaišius šį sirupą su gazuotu vandeniu gausis nuostabus limonadas.

Žiedus reiktų rinkti saulėtą rytą, kuo toliau nuo kelio, idealiausia šeivamedžio ieškoti pamiškėse. Žiedus skiname atsargiai, nepurtome, kad neprarastume vertingų žiedadulkių. Renkame tą dieną, kurią ruošiamės virti sirupą, nes žiedai greitai vysta, paskui apkarsta.

Žiedynų neplauname, paliekame ant baltos skiautės, kad vabaliukai išlakstytų (jeigu bus), paskui virš indo, kuriame bus užpilamas sirupas nuskabome žiedynėlius, kad žiedadulkės kristų į indą. Paliekame kuo mažiau kotelių, nes jie priduoda kartumą, o visas aromatas bei vertingos medžiagos yra žiedeliuose ir žiedadulkėse.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šeivamedžio žiedynai: ~20-40
    • cukrus: 1 kilogramo
    • vanduo: 1 litro
    • citrinos sultys: iš 1 vnt. (arba 20 gramų citrinos rūgšties)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodelį supilame vandenį, suberiame cukrų ir užviriname. Maišome kol cukrus ištirpsta. Kai jau cukrus ištirpsta - įspaudžiame citrinos sultis.
  2. 2. Karštu sirupu užpilame paruoštus žiedelius (privalo būti apsemti), uždengiame ir laikome 2-3 dienas. Kartą dienoje permaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui perkošiame sirupą ir supilstome į iškaitintus buteliukus ir laikome šaldytuve . Jeigu norisi sirupo ilgesniam laikui, reikia jį užvirinti ir supilstyti į iškaitintus buteliukus ir laikykite rūsyje.
  5. šeivamedžio sirupas
  6. 4. Taip pat jeigu norisi galite pasigaminti limonadą ir juo atsigaivinti. :)
  7. šeivamedžio limonadas
  8. 5. Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveika mityba ir receptai.