Šilauogių pyragas su cinamoniniais trupiniais

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Šilauogių pyragas su cinamoniniais trupiniais

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 113 gramų
    • cukrus: 0,75 puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 2 puodelių
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 0,5 puodelio
    • šilauogės: 400 gramų
    • miltai: 0,25 puodelio
    • rudas cukrus: 0,5 puodelio
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • šaltas sviestas: 56 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais. Minkštą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi bei vanile, įplakite kiaušinį, pakaitomis įmaišykite miltus bei grietinėlę. Sudėkite uogas. Į nedidelę kepimo skardelę, išklotą kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišykite su ruduoju cukrumi bei cinamonu. Įtarkuokite šaltą sviestą bei pirštais mikliai suminkykite trupinukus. Paskirstykite juos ant tešlos paviršiaus bei pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros. Tada kepkite maždaug 50 minučių. (aš kepiau gerą valandą). Skanaukite!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Bus ganėtinai sunku susilaikyti nevalgius pyrago dar karšto, bet viskas gerai, jis skanus visoks.