Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais

2017-11-02 Autorius Nekenčiu virtuvės

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~50 kąsniukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (6 lapelių)
    • brokoliai: 1 nedidelio (išvirę žiedynai svėrė ~200 gramų)
    • morkos: 1 didesnės (~300 gramų)
    • pievagrybiai: 100 gramų (4 didesni)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • saulėje džiovinti pomidorai iš aliejaus: 6 (neprivaloma)
    • konservuoti kukurūzai: 2 kupinų valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1 (nedidelio)
    • tepamas varškės sūrelis, gali būti ir su žalumynais: 125 gramų (arba rikota, kreminė varškė)
    • saldus čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų (nebūtina, galite kokio nors kitokio mėgstamo dėti)
    • džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • šviežios prieskoninės žolelės (neprivaloma, bet petražolės labai tinka)
    • kiaušiniai: 1 nedidelio (kąsniukų aptepimui)
    • juodgrūdė, sezamo sėklos, kmynai arba aguonos (kąsniukų apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildome tešlą. Tuo tarpu įdarui labai trumpai (maždaug 6-7 minutes) apverdame brokolio žiedynus, nupilame, atvėsiname bei susmulkiname.
  2. 2. Tada smulkia burokine tarka sutarkuojame morką bei pievagrybius. Česnaką išspaudžiame spaudykle. Pasmulkiname saulėje džiovintus pomidorus. Beriame kukurūzus, įmušame paplaktą kiaušinį, dedame tepamą varškės sūrelį, saldaus čili padažo, džiūvėsėlių, pagardiname druska, pipirais, žolelėmis ir viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet imame vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstome porą šaukštų įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu bei suvyniojame į rulonėlį. Supjaustome į 8 gabaliukus. Po to juos dedame siūle žemyn į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepame viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstome juodgrūde, sezamo sėklomis, kmynais, aguonomis ar panašiai.
  5. 4. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Raudonųjų lęšių humusas
(1)
Khachapuri - gruziniškas sūrio paplotėlis
(2)