Šnicelis orkaitėje (arba mokyklinis maltinukas)

2017-10-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šnicelis orkaitėje (arba mokyklinis maltinukas)

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų (idealiai tinka ir kalakutienos arba vištienos)
    • svogūnai: 1
    • batono riekutės išmirkytos piene: 2
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • džiūvėsėliai: apvoliojimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūną sutarkuokite, dėkite į faršą, muškite kiaušinį, berkite prieskonius, dėkite išmirkytą piene bei nuspaustą batoną ir viską gerai išminkykite.
  2. 2. Beminkant laikas nuo laiko kelis kartus meskite iš viršaus faršą į dubenį, paminkykite bei vėl meskite. Nežinau, kas tokius dalykus sugalvojo ir kodėl tai tiksliai daroma, bet kartais ir aš taip pažaidžiu.
  3. 3. Tuomet imkite faršo gabalėlį, padarykite ploną šnicelį bei apvoliokite džiuvėsėliuose.
  4. 4. Dėkite į skardą, ištiestą su kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu
(1)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)
Kepta malta mėsa su cukinija
(4)
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
(14)
Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
(1)