Šokoladiniai cukinijų keksiukai

2018-07-31 Autorius Hobis

Šokoladiniai cukinijų keksiukai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • balti miltai: 110 gramų
    • pilno grūdo miltai: 110 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kakavos milteliai: 40 gramų
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2 (vid. dydžio)
    • nesaldi obuolių tyrė: 100 gramų
    • aliejus: 80 gramų
    • jogurtas: 80 gramų
    • vanilės milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotus cukinijos: ~200 gramų
    • šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Paruoškite keksiukų kepimo skardą - sudėkite popierines keksiukų formeles.
  2. 2. Tuomet atskirame inde sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, cukrų, kakavą, sodą, cinamoną ir vanilę. Padėkite į šoną.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kitame inde išplakite kiaušinius, obuolių tyrę, aliejų, jogurtą bei vanilės miltelius. Suberkite sausus ingredientus bei gerai viską išmaišykite. Po to sudėkite sutarkuotą cukiniją bei susmulkintą šokoladą.
  5. 4. Į kiekvieną kepimo formelę dėkite maždaug po 3 arbatinius šaukštelius tešlos. Keksiukus kepkite maždaug 25 minutes arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką, ištrauksite jį sausą. Iškepusius atvėsinkite bei skanaukite arba sudėkite į sandarią dėžutę.
  6. 5. Pastebėjimas: Labai gardūs keksiukai ir kiek sveikesni nei įprasti, nes yra naudojami pilno grūdo miltai.
  7. 6. Pastebėjimas: Originaliame recepte į tešlą dėjo, tik vieną kiaušinį, man pačiai pasirodė mažokai, taip pat naudojo pieną, o ne jogurtą. Aš turėjau besibaigiančio galiojimo jogurto, todėl jį ir sunaudojau. Nemanau, kad skonis nukentėjo.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu
(1)
Keksiukai su gervuogėmis
(2)