Šokoladinis-riešutinis tortas

Ingredientai

    Šokoladiniam biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: du trečdaliai stiklinės
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: dviejų trečdalių stiklinės
    • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • karštas vanduo: 4 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kakavos milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    Riešutiniam biskvitui:
    • kiaušiniai: 3
    • smulkiai kapoti graikiniai riešutai: 100 gramų
    • cukrus: 0,25 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kakavos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    Kremui:
    • riebi grietinėlė: 200 mililitrų
    • pieniškas šokoladas su sveikais riešutais: 300 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    Aptepimui (šokoladiniam ganašui):
    • riebi grietinėlė: 200 mililitrų
    • juodas šokoladas: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šokoladinį biskvitas: Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Tada į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, plakite iki putų. Paskui po šaukštą nuolatos plakdamos suberkite cukrų bei vanilinį cukrų, išplakite iki standžios blizgios masės. Toliau plakdamos sudėkite po vieną trynį bei po vieną šaukštą vandens. Atskirame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei kakava, persijokite ir dalims suberkite į kiaušinių masę (aš pati subėriau per 4 kartus bei maišiau šluotele). Kepimo formos (naudota 26 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi, joje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Iškeptą biskvitą išimkite iš orkaitės bei "numeskite" iš maždaug 30 centimetrų aukščio. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau.
  2. 2. Riešutinis biskvitas: Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi (maždaug 5 minutes). Atskirame inde sumaišykite sausus ingredientus, tai yra miltus, kepimo miltelius, kakavą bei riešutus. Tada sausą mišinį suberkite į kiaušinių masę (aš subėriau per 3 kartus bei maišiau šluotele). Kepimo formos (26 centimetrų) dugną išklokite su kepimo popieriumi, joje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minutes. Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
  3. 3. Kremas: Šokoladą sulaužykite, minkštą sviestą supjaustykite bei sudėkite į indą. Tuomet grietinėlę pakaitinkite bei užliekite šokoladą su sviestu, palikite 2 minutėms ir paskui išmaišykite iki vienalytės konsistencijos. Masę palikite atvėsti kambario temperatūroje, paskui įdėkite į šaldytuvą (maždaug 2 valandoms). Kai masė jau pradeda stingti, ištraukite iš šaldytuvo ir trumpai (maždaug 1-2 minutes) paplakite, kad masė pasidarytų puri bei jos kiekis padidėtų.
  4. 4. Šokoladinis ganašas: Šokoladą sulaužykite bei sudėkite į indą. Grietinėlę pakaitinkite bei užliekite šokoladą, palikite maždaug 2 minutėms ir paskui išmaišykite iki vienalytės konsistencijos. Masę palikite atvėsti kambario temperatūroje, tuomet įdėkite į šaldytuvą (maždaug 2 valandoms). Kai jau masė pradės stingti, jau galite ja dekoruoti tortą.
  5. 5. Surinkimas: Į tortinę sudėkite pirmą šokoladinį biskvitą. Jį lengvai suvilgykite arbata. Tada ant jo sudėkite pusę paruošto kremo. Paskui dėkite riešutinį biskvitą, jį taip pat lengvai suvilgykite arbata bei sudėkite ant jo likusį kremą. Ant viršaus sudėkite likusį šokoladinį biskvitą. Šonus bei viršų aptepkite šokoladinių ganašu. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Mėgaukitės.:)
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Šokoladinis-riešutinis tortas
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)
Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu
(4)