saldžiavaisiai pupmedžio milteliai (kakavos pakaitalas) arba paprasta kakava: 30 gramų
kepimo milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
druska: žiupsnelis
ištirpintas juodasis šokoladas: 50 gramų
sutrupinti graikiniai riešutai: 50 gramų
Varškės masė:
sviestas: 50 gramų
varškė: 150 gramų
cukrus: 65 gramai
miltai: 1 valgomasis šaukštas
kiaušiniai: 1
Recepto paruošimas
1. Pradžioje paruoškime šokoladinę masę: sviestą (kambario temperatūros) išplakime su cukrumi iki purios masės. Į šią masę muškime kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išplakame.
2. Tuomet miltus sumaišykime su kokoso miltais ir saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), taip pat kepimo milteliais, druska ir trupintais riešutais. Sujungiame su sviesto mase.
3. Tada ištirpinkime šokoladą bei taip pat įmaišykime į bendrą masę.
4. Po to daugiau nei pusę masės paskleiskime į kepimo formą, ant jos dėkime varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėkime šaukšto pagalba atsargiai išlyginkime.
5. Paruoškime varškės masę: išplakime varškę su sviestu bei suberdami likusius produktus viską gerai išplakime.
6. Galiausiai kepkime įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Valgom! Skanaus:)