Spurgos su džemu

2018-01-13 Autorius Skanūs kąsneliai

Spurgos su džemu

Ingredientai

    • miltai: ~650 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • sviestas: 65 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • žalios mielės: 25 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • mėgiamas džemas: 200 mililitrų (naudotas mėlynų slyvų džemas)
    • aliejus: 0,5 litro (spurgų virimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles sutriname su cukrumi bei trupučiu pieno ir pora šaukštų miltų. Likusį pieną pakaitiname su sviestu, kol sviestas ištirps. Neužviriname. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros, Užpilame ant mielių bei suberiame likusius ingredientus (išskyrus aliejų ir džemą).
  2. 2. Tuomet užminkome vientisą tešlą, pridengusios pakildiname šiltoje vietoje. Iš pakilusios tešlos iškočiojame maždaug 1 centimetro storio lakštą, stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus. Paliekame pakilti, kol padvigubės.
  3. Reklama
  4. 3. Po to spurgas verdame aliejuje įkaitintame maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps gražios auksinės spalvos. Spurgas perkeliame ant popierinio rankšluosčio arba sietelio, kad nuvarvėtų aliejus.
  5. 4. Tada įdarui pasirinktą džemą įspaudžiame švirkštu su ilgu antgaliu. Apiberiame spurgas su cukraus pudra. Skanaujame!
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Snikersinis tinginys
(14)