1. Iš pradžių mieles sutriname su cukrumi bei trupučiu pieno ir pora šaukštų miltų. Likusį pieną pakaitiname su sviestu, kol sviestas ištirps. Neužviriname. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros, Užpilame ant mielių bei suberiame likusius ingredientus (išskyrus aliejų ir džemą).
2. Tuomet užminkome vientisą tešlą, pridengusios pakildiname šiltoje vietoje. Iš pakilusios tešlos iškočiojame maždaug 1 centimetro storio lakštą, stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus. Paliekame pakilti, kol padvigubės.
Reklama
3. Po to spurgas verdame aliejuje įkaitintame maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps gražios auksinės spalvos. Spurgas perkeliame ant popierinio rankšluosčio arba sietelio, kad nuvarvėtų aliejus.
4. Tada įdarui pasirinktą džemą įspaudžiame švirkštu su ilgu antgaliu. Apiberiame spurgas su cukraus pudra. Skanaujame!