1. Paruošiame žuvį, nuskutame žvynus, tam reikėtų atskiros vietos, nes žuvies žvynai labai kieti ir „šaudo“ į visas puses, išskrodžiame, virtuvinėmis žirklėmis nukerpame nugaros spyglius, uodegą, nupjauname galvą. Iš jų bus galima išvirti sultinį. Paruoštą žuvį supjaustome porcijomis, po du centimetrus storio gabaliukais, beriame mūsų paruoštų prieskonių, žiupsnelį druskos, pipirų ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Virtuviniu kombainu plonais pusžiedžiais supjaustome svogūnus, stambiai sutarkuojame morkas ir prieskonines žoleles. Žuvies gabaliukus apvoliokit miltuose, dedame į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, kepame iš abiejų pusių iki gražiai paruduos ir sukeps smulkiosios ašakos.
2. Išėmus keptą žuvį, ten pat sudedame morkas, troškiname kol suminkštėja, dedame svogūnus ir kepiname 2-3 min.. Supilame pieną, beriame, pagal skonį pipirų, druskos ir prieskoninių žolelių. Keptuvę uždengiame dangčiu ir 15-20 minučių troškiname sumažinę ugnį. Dar sočiau būtų, jei troškinyje būtų plonai smulkintų bulvių. Į stalą teikiame karštą serviruotą patiekalą. Pirštelius laižysite.