Stirnienos kepsneliai su voveraičių padažu

2019-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Stirnienos kepsneliai su voveraičių padažu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Kepsneliams:
    Grietinėlės ir voveraičių padažui:
    • marinuotos voveraitės: 250 mililitrų
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • pomidorų padažas: 1 šaukšto
    • prieskoninės žolelės (bazilikas, mairūnas)
    • druska
    • pipirai
    • džiovinti krapai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepsneliai: Stirnieną supjaustykite gabaliukais bei lengvai išmuškite. Kiekvieną mėsos gabaliuką aptepkite garstyčiomis, pabarstykite žolelėmis, druska bei pipirais. Mėsą palikite pasimarinuoti porai valandų.
  2. 2. Prieš kepant, apvoliokite kiaušinio plakinyje bei džiuvesėliuose. Kepkite uždengtoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Apkepkite iš abiejų pusių ant mažos ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Grietinėlės ir voveraičių padažas: Ant gabaliuko sviesto bei šlakelio alyvuogių aliejaus apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną. Tada sudėkite marinuotas voveraites, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Supilkite grietinėlę ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 20-25 minutes (arba tol kol padažas sutirštės). Sudėkite krapus bei petražoles.
  5. 4. Galiausiai patiekite šiltose lėkštėse - sudėkite kepsnelius, apipilkite padažu bei padarykite (jeigu norisi) ryžių bokštelį. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau kepsnelių receptų rasite: Kepsneliai.
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai
(2)
Gruziniškas avienos šašlykas
(3)