mėgstami prieskoniai (karis, raudonėlis ir panašiai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą supjaustome kubeliais.
2. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su druska, ir maišome kol susidarys trupiniai (rankomis ar mikseriu).
Reklama
3. Išspaudžiame česnaką. Po šaukštą pilame vandenį, kas kartą pamaišydamos. Vandens pilame tik tiek, kad tešlą sušoktų į rutulį.
4. Tada tešlą dedame į šaldytuvą ir palaikome bent jau 60 minučių.
5. Patarimas: Šią tešlą galite laikyti šaldytuve kelias dienas, o šaldiklyje net apie mėnesį. Atšildyti tešlą reikia šaldytuve, jei ištraukėte iš šaldiklio.
6. Po to tešlą iškočiojame ir išklojame kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą, palikdamos užlenktus kraštelius.
7. Tešlą subadome šakute ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių ji neturi visiškai iškepti).
8. Įdaras: Kiaušinius lengvai paplakame, sudedame grietinę ir prieskonius.
9. Supilame ant tešlos, ant viršaus išdėliojame plonomis riekėmis supjaustytus pomidorus, mocarelą, vištieną ir papriką.
10. Dar kartą dedame į orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių (toje pačioje temperatūroje), kol gražiai apskrus bei įdaras sustandės. Patiekiame ir skanaujame!
11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Laura Binkauskaitė
10balu! Net vyras įvertino, sakė, valgytų antrą kartą-tai jau aukščiausias įvertinimas😀. Vaikai suvalgė net tešlą, nors dažnai palieka😎
Atsakyti
Laura Binkauskaitė
Atsakyti