Šis spalvingas patiekalas – ryžių dubuo su lašiša ir daržovėmis – yra puikus baltymų ir daržovių derinys, kurį lengva pritaikyti pagal savo skonį. Jis pradedamas iš anksto išvirus ryžius ir pupeles, tada marinuojama lašiša teriyaki padaže, suteikiant žuviai malonų, saldžiarūgštį skonį. Lašišą lengvai kepama orkaitėje, o tuo metu galite pasiruošti šviežias ar šaldytuvo turinyje esančias daržoves.
Patiekalo serviravimas – paprastas, bet elegantiškas: į dubenį dedami ryžiai, pupelės, lašišos gabalėliai ir daržovės, viskas pašlakstoma pikantišku sriracha majonezu ir pagardinama kalendromis bei sezamų sėklomis, kurios suteikia patiekalui papildomo traškumo ir skonio balanso.
Redaktorės Vaidos komentaras - dubenėliui gaminti galite naudoti ir tik paprastus baltus ryžius. Daržoves naudokite pagal savo skonį. Be aukščiau paminėtų, čia puikiai tiktų ir morkų juostelės ar paprikos gabalėliai.