Tinginių suši arba "sušių" mišrainė - šitaip dar negaminote :)

2019-02-02 Autorius Mi ir Do virtuvė

Tinginių suši arba "sušių" mišrainė - šitaip dar negaminote :)

Ingredientai

    • virti apvalieji ryžiai
    • ryžių actas (tinka ir obuolių actas iš bėdos)
    • cukrus
    • druska
    • paprikos: 1
    • agurkai: 1
    • morkos: 1
    • avokadai: 1 (nėra būtina)
    • citrinos: 1
    • sojos padažas: pagal skonį
    • džiovintos jūržolės (arba susmulkinti "nori" lapai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame ryžius taip, kaip virtume juos įprastiems sušiams.
  2. 2. Tuomet į karštus ryžius įmaišome su cukrumi bei druska sumaišytą actą. Mes 250 gramų sausų ryžių naudojome 2 valgomuosius šaukštus acto bei po trečdalį arbatinio šaukštelio cukraus ir druskos. Paliekame, kad atvėstų.
  3. 3. Per tą laiką, kol vėsta ryžiai, leidžiame labai plonai supjaustytoms morkoms (tam tinka paprasčiausias daržovių skustukas) pasimarinuoti. Tiesiog reikia išspausti ant jų maždaug pusės citrinos sultis (tiek mes naudojome vienai vidutiniškai morkai), įberiame šiek tiek druskos bei rankomis truputį "paminkome". Paliekame, kad šiek tiek suminkštėtų.
  4. 4. Tada jūržoles/susmulkintą "nori" kelias minutes pamirkome šaltame vandenyje.
  5. 5. Supjaustome agurką, papriką bei avokadą kubeliais.
  6. 6. Po to viską sumaišome, paragaujame ir jeigu atrodo, kad reikia, įmaišome šiek tiek sojos padažo. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Smidrai su brokoliais ir kiaušiniu
(2)
Šviežių kopūstų kotletai su manais
(122)
Vegetariškas avinžirnių karis (curry) su pomidorais ir kokosų pienu
(1)