Tortas "Juodas miškas"

2018-03-24 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Juodas miškas"

Ingredientai

    Tešla (gausis du biskvitai):
    • kiaušiniai: 6
    • cukrus: 300 gramų
    • margarinas: 200 gramų
    • miltai: ~300 gramų (gali būti mažiau, tešla turi gautis kaip tiršta grietinė)
    • kakava: 6 arbatinių šaukštelių
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    Kremui:
    • 36% riebumo grietinėlės: 450 mililitrų
    • cukrus: 200 gramų (arba 250 gramų cukraus pudros)
    Įdarui:
    • šaldytos vyšnios: 200 gramų (tinka ir vyšnios iš kompoto ar pan.)
    Lakštų sulaistymui:
    • vyšnių degtinė (arba likeris arba sirupas ar pan.)
    Tarpiniam sluoksniui:
    • juodas šokoladas: 200 gramų
    • grietinėlė: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius suplakame su cukrumi. Ištirpiname margariną, leidžiame jam truputį atvesti bei maišydamos pilame į kiaušinių masę, įdedame kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo orkaitės). Patikriname su mediniu iešmeliu. Taip kepame du biskvitus.
  2. 2. Tuomet išplakame su cukrumi grietinėlę
  3. Reklama
  4. 3. Tada ištirpiname šokoladą su grietinėle bei leidžiame truputį atvesti
  5. 4. Po to kiekvieną biskvitą padaliname į du biskvitus. Taip gausis keturi sluoksniai. Kiekvieną sulaistome sirupu arba likeriu.
  6. 5. Anš pirmo biskvito dedame pusę kiekio vyšnių, tolygiai paskirstome puse plaktos grietinėlės, paskui dedame antra biskvitą, ant jo pilame šokoladinę masę, dedame trečią biskvitą, ant jo likusias vyšnias bei grietinėlę, dedame paskutinį biskvitą. Kad tortas butu lygesnis, truputį paspaudžiame rankomis.
  7. 6. Papuošiame pagal savo fantaziją. Galite užpilti šokoladu, galite plakta grietinėle bei pabarstyti šokoladu ir taip toliau. Skanaujame!
Žaliasis sūrio tortas
(6)
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)