Tortas "Pavlova" - gaminkite iškart du!

2019-08-26 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Pavlova" - gaminkite iškart du!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 6
    • smulkus cukrus: 300 gramų
    • kukurūzų arba bulvių krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • grietinėlė: ~400-500 mililitrų
    • sezoniniai vaisiai arba uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos, kai baltymai jau bus standūs palaipsniui suberiame cukrų.
  2. 2. Plakame taip ilgai, kol tarp pirštų visai nesijaus cukraus kristalų. Bebaigiant plakti suberiame krakmolą ir supilame vyno actą.
  3. Reklama
  4. 3. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, atsargiai išklojame baltymus ant popieriaus, maždaug į 20-22 centimetrų skersmens apskritimą, lengvai išlyginame paviršių, kad nebūtų "kuprelės".
  5. 4. Dedame į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 5-8 minutėms, paskui sumažiname temperatūrą iki 130 ir kapame maždaug 40-50 min.
  6. 5. Paskui praveriame orkaitės dureles ir džioviname morengą dar maždaug 10-20 minučių. Morengo paviršius privalo būti sausas, o vidus lipnus. Paliekame atvėsti orkaitėje, paskui atsargiai nukeliame nuo kepimo skardos ir nuimame popierių.
  7. 6. Morengą galima iškepti anksčiau (pvz. dieną prieš), bet su kremu patiekiame tą pačią dieną, nelaikome ilgai, kad morengas nesuminkštėtų, kitaip praras visą savo žavesį bei skonį.
  8. 7. Grietinėlę išplakame iki standumo. Jeigu gaminsite su mascarpone atsargiai sumaišykite dvi mases. Galite įpilti vanilės ekstrakto ar vanilinės pastos.
  9. 8. Kremą užklojame ant morengo paviršiaus, palikdamos 1-1,5 centimetro kraštelius, o ant viršaus užberiame mėgstamų uogų (braškių, mėlynių, gervuogių, aviečių) arba vaisių. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
RAW apelsinų ir kakavos tortas
(1)
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)