Labai ir labai šokoladinis pyragėlis "Lava Cake" su besiliejančiu vidumi. Fantastiškai skanus desertas.
Senokai negaminau šio saldumyno ir supratau, kad jau laikas vėl pasigaminti ir Jums pateikti visą gamybos eigą. Pagaminamas labai greitai, gana paprastai, ingredientų visai nedaug. Efektas - garantuotas, o skonis itin sodraus šokolado. Gamybos procesas tikrai paprastesnis, nei gali pasirodyti iš anksto.
Kam nepatiks? Jeigu Jūs nesate juodo šokolado, tada manau Jums šio recepto mėginti net nereikėtų. Juodojo šokolado skonis čia itin stiprus, ryškus, vargu ar paslėpsite jį po ledais arba uogomis. Bet jeigu Jūs (kaip ir aš) esate priklausomas nuo šokolado ir seniai svajojate tokį desertą išmėginti, būtinai tai padarykite tai dabar. O kam atidėlioti?
Patarimai ir pastebėjimai. Reikia naudoti geros kokybės šokolado. Aš naudoju juodą 72 procentų, tai pyragėlis gavosi irgi labai juodas. Receptui reikėtų naudoti bent 60 procentų kakavos šokolado. Mažesnis kakavos kiekis, mažiau kartumo ir juodumo.
Pasiruoštą tešlą galima laikyti šaldytuve kelias dienas. Aš vieną dieną iškepiau keletą pyragėlių, likusią tešlą palikau šaldytuve, o po to - kitą dieną iškepiau likusius. Viskas puikiai gavosi.
Patiekti privalu iškart po iškepimo. Jeigu paliksite iškeptus pyragėlius stovėti, vidus sutirštėja ir nebelieka besiliejančio lavos efekto.
Žinoma, jeigu pyragėlius perkepsite, tikrai nebeliks jokios "lavos", arba trumpai tariant, pyragėlių vidus visiškai iškeps, ir gausite tiesiog paprastus
šokoladinius keksiukus. Būtinai stebime kepimo procesą.