Trapios tešlos sausainiai su spanguolėm

2018-12-20 Autorius Saldu ir gardu

Trapios tešlos sausainiai su spanguolėm

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 275 gramų
    • cukrus: 140 gramų
    • aukščiausios rūšies miltai: 245 gramų
    • kukurūzų miltai: 145 gramų
    • smulkiai pjaustytos džiovintos spanguolės: 75 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cukraus pudra (sausainių apibarstymui)
    • vanilės esencija: kelių lašų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Persijojame miltus su kukurūzų miltais, įmaišome į sviesto masę, įberiame druską bei vanilės esenciją. Tada sudedame supjaustytas spanguoles bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis minkšta. Tešlą įdedame į maistinę plėvelę bei įdedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
  2. 2. Tuomet stalą pabarstome miltais, iškočiojame tešlą maždaug 4 mm storio, formele spaudžiame sausainius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą bei kepame įkaitintoje orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to ištraukusios iš orkaitės dar karštus sausainius pabarstome cukraus pudra. Mėgaujamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
(25)
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Veganiški šokoladiniai sausainiai
(1)