Traškūs arančinai - virtų ryžių kroketai

2024-09-16 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Traškūs arančinai - virtų ryžių kroketai
Traškūs arančinai – virtų ryžių kroketai – tai gardus itališkas užkandis, kuris gaminamas iš virtų ryžių ir dažnai įdarytas sūriu, mėsa ar daržovėmis. Ryžių kroketai formuojami į rutuliukus, įdaromi pasirinktu įdaru ir apvoliojami džiūvėsėliuose, o tada kepami iki traškios, auksinės plutelės.

Išorė būna traški, o viduje – minkšta ir sultinga, dažnai lydoma sūrio tekstūra prideda dar daugiau malonumo valgant. Tai puikus užkandis, tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam užkandžiui, kuris patiekiamas su įvairiais padažais

Redaktorės Vaidos komentaras - tokiam užkandžiui paruošti tobulai tinka ir vakarykščiai ryžiai, puikus būdas sunaudoti likučius. Ryžius gardinkite savo mėgstamu sūriu, naudokite turimas žoleles. O padažai taip pat tinka kuo įvairiausi, nuo švelnaus česnakinio iki aštrios adžikos

Ingredientai

    • Virti ryžiai: ~200g
    • Kietasis sūris: sauja (tinka čederis)
    • Petražolės: kelios šakelės
    • Druska, pipirai: pagal skonį
    • Maži mocarelos rutuliukai: 10-12 vnt (kiekvienam arančinui)
    • Kiaušiniai: 1vnt.
    • Džiūvesėliai: 5-6 valg. š.
    • Aliejaus virti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžius išvirti pagal instrukcijas ant pakelio. Geriausia būtų naudoti ryžius, skirtus rizotui, tačiau tinka ir basmati, tik jų reiktų nenuplauti, kad būtų lipnesni.
  2. 2. Išvirusius ir atvėsusius ryžius sumaišyti su tarkuotu kietuoju sūriu, kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.
  3. 3. Dubenėlyje paplakti kiaušinį, į gilesnę lėkštę įpilti džiūvesėlių.
  4. 4. Imti saujelę ryžių ir padaryti paplotėlį. Į vidurį dėti mocarelos rutuliuką ir visą paslėpti ryžiais. Paspausti šiek tiek, galima minimaliai pasidrėkinti rankas.
  5. 5. Nedideliame puode įkaitinti aliejų. Kaitra neturėtų būti labai didelė, kad mocarela spėtų išsilydyti.
  6. 6. Ryžių rutuliuką apvolioti kiaušinyje ir tuomet džiūvesėliuose. Dėti kepti į puodą. Pavartant kepti kol taps gražiai apskrudę.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)