Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis ir morkomis

2023-04-17 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis ir morkomis

Ingredientai

    • moliūgų: 500 gramų
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 1 skiltelės
    • baltųjų pupelių: 0,5 stiklinės
    • vištienos sultinio: 600 mililitrų
    • sviesto: 30 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • čiobrelio (šviežio arba džiovinto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pupeles užmerkite maždaug 6-12 valandų bei po to jas išvirkite dideliame kiekyje vandens be druskos. Nukoškite bei tik tuomet pasūdykite.
  2. 2. Moliūgo gabalus nulupkite, išimkite sėklas bei supjaustykite kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Mažais kubeliais susipjaustykite svogūnus, morkas bei česnaką.
  5. 4. Tada puode įkaitinkite sviestą bei ant jo pakepkite svogūnus ir morkas.
  6. 5. Paskui suberkite moliūgus bei dar kelias minutes pakepinkite. Užpilkite karštu sultiniu bei virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių.
  7. 6. Tuomet sutrinkite daržoves blenderiu. Suberkite pupeles. Pagardinkite druska, pipirais bei čiobreliais. Mėgaukitės:)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Aistė

Tai skaniausia trinta moliūgų sriuba, kurią esu gaminusi. Labai patiko!
Atsakyti
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Aštri moliūgų sriuba
(2)
Rūgštynių sriuba su šonine
(3)
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)
Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis
(3)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)