1. Iš pradžių saliero šaknį bei morką supjaustome arba sutarkuojame šiaudeliais. Apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Sudedame daržoves, pasūdome, pagardiname pipirais bei troškiname maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
2. Tuomet į puodą dedame troškintas daržoves, kubeliais supjaustytas bulves bei užpilame vandeniu, kad daržovės būtų apsemtos maždaug per piršto storį. Vandeniui užvirus, dedame sultinio kubelį bei verdame maždaug 20 minučių.
Reklama
3. Kai jau daržovės išverda, susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, suberiame prieskonius bei dar kartą užviriname. Sriubą patiekiame su česnakiniu sviestu pateptais bei sūriu pabarstytais skrebučiais. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau salierų sriubų receptų rasite: Salierų sriubos.