Trintų bulvių blynai

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Trintų bulvių blynai

Ingredientai

    • žalios bulvės: 0,5 kilogramo
    • pienas: 300 mililitrų
    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • cukrus: 1 nubraukto valgomojo šaukšto
    • druska
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakiniai laiškai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bulves nulupame bei supjaustome į 4 dalis, užpilame ganėtinai nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kiek reikia, kad apsemtų bulves), įberiame druskos ir verdame, kol suminkštės. Išvirtas bulves kartu su vandeniu sutriname, šiek tiek atvėsiname.
  2. 2. Tuomet į bulvių masę sudedame smulkiai supjaustytą česnaką, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, gerai išmaišome. Pieną pakaitiname iki virimo, supilame bei vėl išmaišome. Įpilame aliejaus bei įberiame 1 arbatinį šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame tešlą pusvalandį pastovėti.
  3. 3. Tada blynus kepame jau įkaitintoje keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus, kol gražiai apskrus. Ant vienos pusės blyno užberiame susmulkintų česnakinių laiškų arba petražolių. Patiekiame karštus su grietine. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)