Troškinti vištienos kotletai su persikų ir grietinėlės padažu

2024-05-15 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinti vištienos kotletai su persikų ir grietinėlės padažu
Ar mėgstate įvairius pikantiškus skonius ruošdami vakarienę ar pietus? Aš tai tikrai labai mėgstu. Ir pamačiusi konservuotų persikų ir grietinėlės padažą prie vištienos kotletų, jau iškart žinojau, kad jį norėsiu išmėginti. Tad vakar vakarienei būtent tai ir padariau. Kaip šeima įvertino? Galiu drąsiai pasakyti, kad įvertino labai teigiamai, nes padažas buvo suvalgytas iki paskutinio šaukštelio. Tikrai neįprastas, bet labai geras skonis. Būtinai kartosime. Mėginkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • majonezas: 2 kupini šaukštai
    • krakmolas: 2 kupini šaukštai
    • kiaušiniai: 1
    • malta vištų šlaunelių mėsa: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • konservuoti persikai su skysčiu: 200 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų (10% riebumo)
    • druska
    • malti baltieji pipirai
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į sumaltą mėsą dėkite majonezą, berkite krakmolą, sutarkuotą svogūną, prieskonius, įmuškite kiaušinį bei gerai išmaišykite.
  2. 2. Jeigu masė dar limpa prie rankų, galima įdėti du šaukštus manų kruopų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudrėkinkite rankas bei padarę kotletukus dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
  5. 4. Apkepkite bei sudėkite į dubenį.
  6. 5. Tada į keptuvę sudėkite susmulkintus persikus, įpilkite truputį skysčio nuo jų, grietinėlę, berkite prieskonius bei atgal sudėkite kotletus.
  7. 6. Uždengę troškinkite maždaug 15 minučių.
  8. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!