Idealus savaitgalis man būna, kai atrandu šiek tiek laiko nueiti į turgų apsipirkti šviežių daržo ir miško gėrybių. Šį kartą pripirkau voveraičių, bulvių, šviežios vištienos, ir dar šio bei to... Tad nusprendžiau pagaminti labai skanų vištienos kepsnį su nuostabiu grietinės ir voveraičių padažu. Tokį padažą galėčiau gaminti bene kasdien, jei tik voveraičių sezonas truktų visus metus.
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite plokščiais kepsniais bei šiek tiek pamuškite. Pabarstykite druska bei pipirais.
2. Tada merkite kepsnius į išplaktą kiaušinį, apvoliokite miltuose bei kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant augalinio aliejaus.
Reklama
3. Po to voveraites nuvalykite bei pasmulkinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnako skilteles.
4. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus bei jame iki gelsvumo apkepkite svogūnus su česnakais. Sudėkite voveraites bei patroškinkite maždaug 10 minučių.
5. Galiausiai sudėkite grietinę, pagardinkite padažą druska, pipirais ir čiobreliais.
6. Patiekite kepsnį su virtomis bulvėmis bei viską apibarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir krapais.
7. Ir, aišku, idealiai prie šio kepsnio tinka šviežios daržovių salotos. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnių receptų rasite: Vištienos kepsniai.
Eglė
Kaip skaniai atrodo. Būtinai pamėginsiu!;)
Atsakyti
Eglė
Atsakyti