1. Iš pradžių šiltą pieną sumaišykite su cukrumis, mielėmis bei dviem šaukštais miltų, padėkite šiltai pakilti. Kai jau mišinys pakils, įmaišykite ištirpintą bei pravėsintą margariną, išplaktus kiaušinius, druską, aliejų bei likusius miltus. Užminkykite tešlą, ji gausis minkšta bei maloni. Tešlą padėkite šiltai pakilti.
2. Po to pakilusią tešlą padalinkite į 16 dalių, suvoliokite piršto storio volelius, lenkite pusiau bei susukite, tuomet sujunkite į riestainį. Riestainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (skardą) bei duokite pakilti.
Reklama
3. Paskui patepkite pienu, sumaišytu su trupučiu cukraus bei ciberžolės. Apibarstykite sezamais arba aguonomis. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol gražiai parus. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Gardūs ir vieni, ypač šilti, taipogi itin tinka aptepti džemu, uogiene arba sviestuku. Perpjovus, pusryčiams turėsime nuostabų sumuštinį, tereiks tik sviesto bei sūrio. Itin rekomenduoju išmėginti!
5. Rekomendacija: Daugiau riestainių receptų rasite: Riestainiai.