Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

2019-01-20 Autorius Šeimos virtuvė

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1
    • ruginiai miltai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įjungiame orkaitę bei nustatome 180 laipsnių temperatūrą.
  2. 2. Tuomet sviestą bei medų išlydome. Inde sumaišome visus ingredientus. Turėtų gautis panaši į plastiliną masė.
  3. 3. Tada kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi. Drėgnomis rankomis formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus bei dedame į kepimo skardą palikdamos 2 centimetrų tarpus.
  4. 4. Po to rutuliukus švelniai paspaudžiame pirštais, jeigu norisi gauti sausainius, o ne bandukus. Kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: Pirmą dieną šiu sausainių-bandukų išorė bus švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštės.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau varškės sausainių receptų rasite: Varškės sausainiai.
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
(5)