Varškės pyragas su karamele

2018-01-22 Autorius Sigita Cooks

Varškės pyragas su karamele

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 110 gramų (0,5 puodelio)
    • cukrus: 100 gramų (0,5 puodelio)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušinių tryniai: 2
    • pienas: 125 mililitrų (0,5 puodelio)
    • kvietiniai miltai: ~3 puodelių (1 puodelis - 250 ml)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Varškės įdarui:
    • kreminė varškė: 600
    • cukrus: 200 gramų (1 puodelio)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušinių tryniai: 3
    • kiaušinių baltymai: 5
    • kvietiniai miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    Karamelei:
    • sviestas: 110 gramų (0,5 puodelio)
    • karamelizuotas sutirštintas pienas: 1 indelio (pvz.: "Rududu")
    • graikiniai riešutai: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išplakite kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinių tryniais, kol visai nesijaus cukraus kruopelių. Supilkite pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei žiupsneliu druskos, viską gerai išmaišykite. Rekomenduočiau iš pradžių įdėti tik du puodelius miltų bei tik tuomet po truputį suberti likusius, kol išeis lengvai minkoma tešla. Iš tešlos suformuokite du rutuliukus bei dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
  2. 2. Tuomet įdarui plakite kiaušinių baltymus, po truputį suberkite į juos cukrų su vaniliniu cukrumi. Baltymus plakite iki standumo bei iki tol, kol visai nebesijaus cukraus kruopelių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada atskirame inde kiaušinių trynius, kreminę varškę bei miltus sumaišykite tarpusavyje, įmaišykite išplaktus baltymus.
  5. 4. Po to vieną tešlos dalį plonai iškočiokite bei išklokite stačiakampės formos dugną, kraštus nupjaustykite, ant tešlos supilkite paruoštą varškės įdarą ir viršų uždenkite kitu iškočiotos tešlos lakštu. Pyragą kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 45-60 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Iškepusį pyragą atvėsinkite bent jau iki kambario temperatūros.
  6. 5. Paskui karamelei sviestą ištirpinkite kartu su kondensuotu pienu iki vientisumo, truputį atvėsusį mišinį supilkite ant pyrago viršaus, tolygiai paskirstykite, viršų apibarstykite pasmulkintais graikiniais riešutais ir dėkite į šaldytuvą, kol pilnai atvės. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų su karamele receptų rasite: Pyragai su karamele.

Uogauoga

Nerealus! Labai lengva pagaminti ir ilgai netrunka. Aš tik dėjau per pus mažiau cukraus ir riešutus paskrudinau tai skonis pasakiškas!
Atsakyti
Varškės pyragas su karamele
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)