1. Pastebėjimas: Jeigu margarinas kietas - palaikome jį kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2. Pirmiausia į dubenį suberiame miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišome.
Reklama
3. Tuomet sukrečiame margariną ir išminkome tešlą. Tešlą turėtų būti biri ir nesulipti į vieną gumulą, bet patrynus tarp delnų formuotis į stambius trupinius.
4. Tada supjaustome kriaušes griežinėliais (jeigu jų odelė kieta - nulupame).
5. Po to tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį sutrupiname į kepimo formą (aš pati naudojau 18 centimetrų skersmens) ir šiek tiek spustelime jos paviršių pirštų galais arba šaukštu, jog taptų kiek stabilesnė.
6. Tešlą išklojame dalimi kriaušių skiltelių, jas apliejame karobo sirupu (jeigu namie neturite karobo sirupo - apibarstome sutarkuota puse plytele juodojo šokolado) ir išklojame antrą sluoksnį kriaušių.
7. Ant kriaušių sutrupiname likusią tešlą.
8. Galiausiai pyragą kepame maždaug pusvalandį iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.