avižiniai dribsniai: 3 stiklinių (paprasti, netinka greitai paruošiami)
vanduo ir augalinis pienas: išvis 2,5 stiklinių (pvz. stiklinės vandens ir 0,5 stiklinės pieno)
datulės: 5-8 (priklausomai nuo norimo saldumo)
bananai: 1 (vidutinio dydžio)
maltų linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina, bet labai tinka)
saulėgrąžų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
vanilinis cukrus
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių visus ingredientus sudedame į kokteilinę bei plakame tol, kol gausime vientisą tešlą.
2. Tuomet patepame vaflinę su aliejumi bei įkaitiname. Pilame tešlą į vaflinę bei šaukšto pagalba tolygiai paskleidžiame, kad ji beveik pasiektų visus kraštelius.
Reklama
3. Tada uždarome, kepame. Kiek kepti, priklausys nuo daug ko, todėl šioje vietoje turėsite atrasti savo kepimo laiką… Mes įprastai kepame maždaug 7 minutes, bet vis tiek tenka orientuotis pagal kvapą bei turimą vaflinę. Kai jau nuojauta sako, kad vaflis turi būti iškepęs, atsargiai pabandome atidaryti vaflinę. Ji turi lengvai atsidaryti. Jeigu tešla dar limpa – atsiprašykite vaflio už savo didžiulį nekantrumą bei kepkite dar.
4. Po to išėmusios vaflį, padedame jį pravėsti ant grotelių. Šitaip jis ilgiau išliks traškus! Skanūs ir šilti, ir šalti.
5. Pastebėjimas: Jeigu norisi traškesnių vaflių, leidžiame tešlai keliolika minučių patirštėti ir tik tuomet krečiame ją į vaflinę ir tolygiai paskleidžiame. Kuo tirštesnė tešla – tuo gaunasi traškesni vafliai! Skanaus!