Vegetariški brokolių ir sūrio kepsneliai

2020-05-07 Autorius Lithuanian in the USA

Vegetariški brokolių ir sūrio kepsneliai
Norintiems pasigaminti nekasdieniškų, bet paprastai pagaminamų, vegetariškų pietų ar vakarienės idėjų - labai rekomenduoju brokolių ir sūrio kepsnelius. Visai nedaug ingredientų ir patiekalas pagamintas! Tokie kepsneliai labai skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę, tad gali būti nuostabus užkandis Jūsų pietų dėžutėje ar kažkur keliaujant. Brokolių kepsneliai labai tinka ne tik su salotomis ar kitais mėgstamais garnyrais, juos taip pat galite naudoti ir gaminant vegetariškus "burgerius".

Ingredientai

    • brokoliai: 400 gramų
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • džiūvėsėliai: 50 gramų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kiaušiniai: 1
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode užvirkite vandenį ir sudėkite supjaustytus brokolius.
  2. 2. Virkite maždaug 5-7 minutes, kol brokolis suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet išimkite iš vandens, sudėkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
  5. 4. Brokolį sudėkite į dubenį, sutrinkite bulvių trintuvu ir palikite pilnai atvėsti.
  6. 5. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  7. 6. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.
  8. 7. Tuomet brokolius sumaišykite su kiaušiniu, sudėkite sūrį, džiūvėsėlius ir svogūną, pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.
  9. 8. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  10. 9. Rankas lengvai sutepkite aliejumi ir formuokite apvalius storesnius blynelius. Išvis turėtumėte gauti maždaug 12 kepsnelių.
  11. 10. Kepsnelius kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  12. 11. Galiausiai patiekite su mėgiamais padažais ir daržovėmis. Lepinkitės!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.