Velykinė boba (Кулич)

2019-04-03 Autorius Taip norėjau

Velykinė boba (Кулич)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 225 mililitrų
    • mielės: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 stiklinės su trupučiu (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • sviestas: 125 gramų (galite maišyti perpus su margarinu)
    • miltai: ~3,5 stiklinės (gali prireikti kiek daugiau)
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus
    • šafranas (arba 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės)
    • kardamonas (jeigu norisi, aš nedėjau)
    • razinos
    • apelsino žievelės
    • džiovintos spanguolės (nebūtina, bet man patinka)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pašildytą pieną sumaišykite su mielėmis bei puse stiklinės miltų. Šį mišinį uždenkite bei padėkite porai valandų šiltai (jis turi pakilti ir nuslūgti). Tada atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Su puse cukraus suplakite baltymus bei įmaišykite į kildintą mišinį, su kita puse cukraus suplakite trynius ir taip pat įmaišykite. Tuomet pridėkite druską, vanilinį cukrų, ciberžole arba šafraną, sumaišytą su 2 stiklinėmis miltų bei išminkykite, tešla gausis lipni. Įminkykite ištirpintą sviestą. Razinas su džiovintomis spanguolėm nuplikykite, nusausinkite, apvelkite miltais bei kartu su apelsinų žievelėmis įminkykite į tešlą, pridėkite likusius miltus, išminkykite. Tešlą turėtų gautis minkšta, bet nelipti prie rankų bei dubens sienelių, todėl jeigu reikia dar pridėkite miltų. Gerai išminkytą tešlą apdenkite bei padėkite šiltai pakilti.
  2. 2. Pakilusią dvigubai tešlą numinkykite bei vėl padėkite kilti, kai pakyla, vėl numinkykite. Po to tešlą išdalinkite į formas. Formos boboms turi būt aukštos, tešlos pridėkite trečdalį formos, prieš tai patepusios riebalais ir pabarsčiusios miltais arba išklojusios kepimo popieriumi. Galite kepti skardinėse nuo konservuotų vaisių arba daržovių - viskas puikiai gaunasi. Aš pati kepiau aukštoje, 15 centimetrų skersmens formoje bei kepimo popieriumi pailgintose keksiukų formelėse. Į formas sudėjusios tešlą padėkite šiltai pakilti, pakilusią patepkite plaktu kiaušiniu bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Jeigu viršus per greitai apkepa, apdenkite folija. Kepkite tol, kol įsmeigtas bei ištrauktas medinis pagaliukas nesivelia tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui išimtas bobeles maždaug 10 minučių pavėsinkite formose, tuomet atsargiai išimkite bei vėsinkite suguldytas ant drobiniu rankšluosčiu apdengtos pagalvės, vis pasukdamos ant kito šono.
  5. 4. Visiškai atvėsusias apibarstykite miltiniu cukrumi arba aptepkite mėgstamu glajumi. Lepinkitės!
  6. 5. Pastebėjimas: Nerealiai gardžios bobelės, ypač kol dar šiltos. Man gavosi viena didelė boba ir 6 bobelės, nors nuotraukose matote tik 4, bet 2 buvo akimirksniu suvalgytos.
  7. 6. Pastebėjimas: Kita dieną bobelės pasidaro kiek trapesnės, labai aromatingos, bet tikrai ne mažiau gardžios.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau Velykinių bobų receptų rasite: Velykinės bobos.
Velykinė boba (Кулич)
Velykinė boba (Кулич)
Velykinė boba (Кулич)

Nu Tai

Kas per š.... Kaip gali būti mielių 50g., o miltų tik 3,5 stiklinės??? Ir tiek išsikepė? Miltų čia turi būti koks 1 kg. Ima pasiutimas kai pastoviai taip neatsakingai rašomi dedami receptai. Košmaras.
Atsakyti
Pistacijų tortas su avietėmis
(1)
Virtas veršio liežuvis
(3)