1. Iš pradžių į puodą įberkite vieną stiklinę miltų, kitame dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir aliejumi bei supilkite karštą (ne verdantį, bet karštą) vandenį. Pildamos greitai maišykite, kad nesutrauktų kiaušinių. Gautą masę pilkite į miltus, statykite ant ugnies ir maišydamos pakaitinkite tešlą. Nuimkite nuo ugnies, supilkite likusias dvi stiklines miltų, užminkykite tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu bei palikite kambario temperatūroje maždaug pusvalandį pribręsti.
2. Tuo tarpu, kol tešla bręsta, susipjaustykite lašinukus, svogūnus bei juos pakepkite. Jeigu lašinukai labai sūrūs, riebalą pilkite iš keptuvės į puodelį bei dėkite porą šaukštų sviesto, porą didelių šaukštų grietinės.
Reklama
3. Tuomet tešlą iškočiokite, stikline, puodeliu arba kitu apvaliu daiktu išspauskite norimo dydžio apskritimus, dėkite įdarą bei kruopšciai užspauskite kraštelius.
4. Po to dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virti ilgai nereikia. Nuo iškilimo užtenka vos 2-3 minučių. Kiaurasamčiu traukite lauk, pilkite spirgučių. Patiekite ir skanaukite!